Szynka wieprzowa, wyrób tradycyjny, peklowany i parzony. Bardzo soczysta i aromatyczna szynka z minimalną ilością tłuszczu, o wyrazistym smaku. Wędzonka otrzymywana z peklowanych mięśni szynki wieprzowej, kształt uzależniony od budowy anatomicznej elementu. Barwa charakterystyczna dla mięsa wędzonego i parzonego od jasnobrązowej do brązowej, konsystencja dość ścisła, lekko wilgotna. Smak i zapach charakterystyczny dla wędzonki z mięsa peklowanego, parzonego i wędzonego. Mięso pochodzi od regionalnych dostawców.
Cena za 1 kg to 42,99 zł.Do wyprodukowania 100g wyrobu użyto 120g szynki wieprzowej.Przydatność do spożycia: na opakowaniuDo spożycia: na zimnoTermin przydatności: 21 dniForma pakowania: MAPWarunki przechowywania: w temperaturze od +2ºC do +8CŚrednia waga produktu: 1,5 kg
Wartość odżywacza i energetyczna w 100g produktu:Wartość energetyczna (kJ/kcal) - 580/138Tłuszcz- 4,1Kwasy tłuszczowe nasycone- 2,7Węglowodany- 0,3Cukry- 0,2Białko- 25Sól- 1,9