Do wyprodukowania 100g gotowego wyrobu użyto 106g mięsa wieprzowego
Kiełbasa śląska, wyrób wieprzowy średnio rozdrobniony, wędzony, parzony. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbas wędzonych, parzonych i mocno wyczuwalny smak dodanych przypraw. Struktura zwarta i ścisła, widoczne kawałki mięsa i przypraw. Barwa charakterystyczna dla kiełbasy wędzonej, parzonej, na przekroju od jasnoróżowej do różowej, tłuszczu od białej do kremowej, widoczne kawałki mięsa. Mięso pochodzi od regionalnych dostawców.
Przeznaczenie: do spożycia na zimno i na ciepło, idealna smażona z sadzonym jajkiem lub na grilla z dodatkiem świeżych warzyw.
Przydatność do spożycia: na opakowaniu
Termin przydatności: 21 dni
Forma pakowania: MAP
Warunki przechowywania: w temperaturze od +2ºC do +8C
Wartość odżywcza i energetyczna w 100g produktu:
Wartość energetyczna (kJ/kcal) - 1029/248
Tłuszcz - 19g
Kwasy tłuszczowe nasycone - 7,8g
Węglowodany - 0,3g
Cukry - 0,1g
Białko - 18g
Sól - 2g
Wygląd produktów
Na zdjęciach widzicie Państwo Nasz produkt w sesji zdjęciowej. Naturalne metody wyrobu sprawiają, że każde mięso w danej partii może różnić się wyglądem. Jednak dokładamy wszelkich starań, żeby zawsze były tak samo pyszne.
.png)
.png)
